[ Rólunk ] - Carol Ann Holtz

Az oktatásban töltött negyven év alatt Carol a világ sok részébe eljutott, először a közoktatás területén dolgozott, később megismerte a Montessori módszert, 1980 óta pedig a spirituális, mentális, fizikai és érzelmi jól-lét foglalkoztatja. A New Jersey Egyetem "Kiváló Tanár" kitüntetésben részesítette, Alma Mater-étől, a Pennsylvaniai Bloomsburg Egyetemtől pedig megkapta az "Az emberiség kimagasló szolgálatáért" díjat. Egyaránt elkötelezett híve a gyermek és felnőttoktatás fejlesztésének, javításának.

Elnöke a magyarországi Carol Kft.-nek, valamint az amerikai Carol Ann Hontz, International, Inc,-nek, alapítója két budapesti Montessori óvodának, az Integrált Oktatásért Alapítványnak. Oktatott Montessori pedagógusokat Budapesten és Prágában és számos Montessori óvoda és általános iskola létrejöttét segítette több Kelet-európai országban.

Egyetemi hallgatóként tanulmányokat folytatott Franciaországban, később élt Szicíliában, Venezuelában, Hollandiában, Csehországban és Magyarországon, és széles körben megismerte mindezeket a területeket. Hollandiai tartózkodása során - a terület vezető amerikai szakértőitől tanulva - ismerkedett meg a specializált kineziológiával, (biológiai visszacsatolás és stressz-tesztelés). A specializált kineziológia több ágát tanulmányozta, köztük a Touch for Health, az Edukineziológia, a Viselkedési Kineziológia és az Alkalmazott Kineziológia, a One Brain (ennek tiszteletbeli fakultása), a Stressz Release és más módszereket. A specializált kineziológia területén 1991 óta végzett oktató munkája során bizonyította elkötelezettségét az emberiség iránt:
15 000 hallgatót képzett Oroszországban, Lengyelországban, a Cseh és a Szlovák Köztársaságban és Magyarországon. Ezen egykori hallgatók ezrei dolgoznak mai is ezen a területen, saját központjaikban, és több százan vannak, akik maguk is oktatják ezt a módszert.

Carol kialakította és oktatja saját "Metamorfózis" nevű tanfolyamsorozatát, amelynek célja önmagunk segítése és a test-elme-szellem egyensúlyának megteremtése. Ez a módszer először meghatározza, majd korrigálja a tanulási, kapcsolati és egészségügyi problémákban megnyilvánuló negatív érzelmi stresszt. A középpontban a gondolkodás megváltoztatása áll, ezáltal megváltozik az energia is. Ha ez megtörténik, a test képes önmagát nagyon gyorsan, olykor azonnal kigyógyítani például a diszlexiából, allergiából, fóbiákból, függőségekből, megszállottságból, pánikrohamokból, súlyproblémákból, evési rendellenességekből és más hasonló fizikai és érzelmi nyavalyákból.

Gyakran szerepel kelet-európai rádió és TV műsorokban, interjúkat ad újságoknak, magazinoknak. Megjelent könyveit, a "Rejtett Kincsünk"-et és a "Végtelen lehetőség"-et több nyelvre lefordították. Előadást tartott az UNESCO Nemzetközi Békekonferenciáján, nemrégiben egy másik nemzetközi UNESCO konferencián az alternatív orvoslásról tartott előadást a világ vezető tudósainak.

A munkája által a kliensek és tanítványok ezreinek életében megtapasztalt változásokat összegezve a "Metamorfózis" tanfolyamsorozatban, Carol bizonyságát adta annak, hogy az általa alkalmazott technikáknak kiemelkedő helye van az alternatív módszerek között.

Carol Európa és Amerika között ingázva oktat, kliensekkel dolgozik, és ugyanúgy élvezi szűkebb amerikai családja szeretetét, mint szélesebb körben értelmezett nemzetközi családjáét.